قبل از اینکه به طور تخصصی در رابطه با انواع ماژولهای خانه هوشمند صحبت کنیم، خوب است کمی در رابطه با خانههای هوشمند سخن بگوییم.
در دهه اخیر شاهد استقبال ویژه افراد از خانههای هوشمند سازی شده بودهایم. دلیل این امر نیز افزایش رفاه و کاهش مصرف انرژی در پی هوشمند سازی ساختمان میباشد.
ماژولهای استفاده شده در خانههای هوشمند که خانواده بزرگی از تجهیزات هوشمند سازی خانه و ساختمان را نصب و مدیریت میکنند دقیقا با هدف افزایش آسایش در زندگی انسان به کار گرفته میشوند.
ماژولهای خانه هوشمند به چندین دسته کلی تقسیم بندی میشوند.
۱. پردازنده هوشمند مرکزی
اولین و مهمترین ماژول هوشمند که در رابطه با آن صحبت میکنیم، پردازنده مرکزی هوشمند است. این پردازنده مانند یک سیستم واسطه میماند که تمامی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان را به یکدیگر متصل میکند. علاوه بر این امکان مدیریت یکپارچه تمامی تجهیزات بدون هیچگونه دردسر را برای شما فراهم میکند.
قطعا تنظیم کردن و مدیریت کردن تک تک تجهیزات هوشمند سازی ساختمان کاری سخت و زمان بر است اما با استفاده از پردازنده هوشمند امکان کنترل تمامی این تجهیزات در کمتر از چند دقیقه فراهم است.
۲. سنسورهای هوشمند
دومین ماژول مهم در خانههای هوشمند سازی شده، سنسورهای هوشمند میباشند. وظیفه اصلی سنسورهای هوشمند این است که ارتباط میان پردازنده هوشمند مرکزی و تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و همچنین ارتباط میان انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان را با یکدیگر برقرار کند.
در واقع میتوان گفت سنسورها از ضروریترین ماژولهای به کار رفته در خانههای هوشمند هستند؛ چرا که بدون آنها تجهیزات به درستی نمیتوانند فعالیت کنند.
۳. رلههای هوشمند
وظیفه اصلی این ماژول خانگی تنظیمات و قطع و وصل کردن برق در تجهیزات هوشمند سازی میباشد. بنابراین میتوانیم رلههای هوشمند را به عنوان یکی از مهمترین ماژولهای خانگی در کاربرد معرفی کنیم.
میتوانیم بگوییم رلههای هوشمند تقریبا در تمامی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. و با فعالیت خود موجب افزایش عمر مفید تجهیزات استفاده شده برای هوشمند سازی ساختمان میشوند.
۴. دستیار صوتی
این ماژول هوشمند یکی از بزرگترین رویاهای بشر یعنی امکان ارسال دستورات صوتی به تجهیزات برقی و غیربرقی را برآورده کرده است. شما با استفاده از این دستیار میتوانید به راحتی از هر کجای منزل با سایر قسمتها به صورت صوتی ارتباط برقرار کنید و دستورات لازم برای فعالیت آنها را ارسال نمایید.
۵. شیرهای برقی هوشمند سازی شده
شما با استفاده از این ماژولهای هوشمند میتوانید حتی از راه دور نیز کنترل دقیقی بر شیرهای آب و برق خود داشته باشید.
جالب است بدانید در سالهای اخیر تعداد مصرف کنندگان این ماژولها به طور قابل توجهای افزایش پیدا کرده است.
۶. پنل دیواری
پنلهای دیواری از دیگر ماژولهای هوشمند پرکاربرد در خانههای هوشمند سازی هستند که با نصب شدن بر روی انواع و اقسام تجهیزات وظیفه کنترل و مدیریت آنها را عهده دار میشوند.
۷. سنسور TIP
این سنسور نقش بسیار مهمی در افزایش ایمنی در مقابل آتش سوزیها دارد. چرا که به صورت لحظهای میزان دقیق دما و حرارت را به پردازنده مرکزی گزارش میدهد.
۸. سنسور RF
سنسورهای RF وظیفه باز و بسته کردن درب و پنجره با دستور گرفتن از تلفن همراه یا پنلهای دیواری را برعهده دارند.
۹. سنسور مگنت درب و پنجره
سنسور مگنت درب و پنجره با اطلاع رسانی باز یا بسته شدن پنجرهها و درب ساختمان به پردازنده مرکزی امکان کنترل خانه را برای پردازنده فراهم میکند.
۱۰. سنسور PIR
از دیگر سنسورهای پرکاربرد استفاده شده در خانههای هوشمند میتوان به سنسور PIR اشاره کرد که وظیفه برقراری امنیت و اتوماسیون روشنایی را عهده دار میباشد.
هوشمند سازی ساختمان با Pslife
اگر به دنبال هوشمند سازی خانه یا هر محیط مسکونی و تجاری هستید، میتوانید در مرحله اول با مشورت گرفتن از متخصصان مجموعه pslife از بهترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان اطلاع یابید. و سپس با استفاده از تجربیات متخصصان فعال در زمینه هوشمند سازی ساختمان بهترین تجهیزات را برای هوشمند کردن ساختمان مدنظر تهیه فرمایید.