هر آنچه که لازم است در رابطه با انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
قبل از اینکه آغازگر بیان باشیم و به طور اختصاصی در رابطه با انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان صحبت کنیم، خوب است تا گپی نیز در رابطه با اهداف پنهان هوشمند سازی ساختمان بزنیم. به طور خلاصه میتوانیم بگوییم هدف از هوشمند سازی ساختمان ارتقا تجهیزات ساختمانی برای دستیابی به رفاه و راحتی بیشتر است. خاموش کردن لامپ از راه دور، حتی هنگامی که در محدوده قرار ندارید، مثال مناسبی از هوشمند سازی تجهیزات ساختمانی است. در ده سال اخیر به دلیل روی آوردن افراد به زندگی راحتتر و ماشینی، شاهد استقبال ویژه افراد از تجهیزات هوشمند سازی بودهایم.
یکی از مهمترین سوالاتی که توسط افراد بسیاری پرسیده میشود، این است که هوشمند سازی ساختمان چه اهمیتی دارد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم یک ساختمان دارای بخشهای متنوع و مختلفی است. گاه کنترل کردن این بخشها برای فرد مشقت بار است. اما به راحتی با استفاده از هوشمند سازی تجهیزات ساختمانی امکان مدیریت کردن بخشهای مختلف ساختمان با استفاده از یک کنترل کوچک فراهم است. به بیان دیگر میتوان گفت دلیل اهمیت بالا هوشمند سازی ساختمان، کنترل و مدیریت آسانتر بخشهای ساختمانی و همچنین ارتقا رفاه و آسایش افراد میباشد.
انواع تجهیزات مورد نیاز برای هوشمند سازی ساختمان
معیار طبقه بندی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان شیوه برقراری ارتباط، نحوه عملکرد و فعالیت قطعات میباشد. بسته به اینکه تجهیزات مورد نیاز چگونه و در کجا استفاده میشوند شاهد پدید آمدن انواع مختلفی از تجهیزات مورد نیاز برای هوشمند سازی ساختمان هستیم که عبارتند از:
دسته بندی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بر اساس کارایی و عملکرد
اگر بر اساس کارایی و عملکرد بخواهیم تجهیزات هوشمند سازی ساختمان را مورد بررسی و طبقه بندی کنیم. شاهد پدید آمدن سه گروه از تجهیزات هوشمند سازی هستیم، که عملکرد و کارایی متفاوتی دارند.
در دسته اول تجهیزاتی قرار میگیرند که وظیفه عمل به خواسته کاربر را برعهده دارند. و طبق دستوری که دریافت میکنند، وظیفه خود را اجرایی میکنند. این تجهیزات معمولا با کمک گرفتن از دستگاه کنترل مرکزی و همچنین به صورت کنترل در محل، مدیریت میشوند. رله هوشمند مثالی روشن از این دسته تجهیزات میباشد.
در دسته دوم تجهیزاتی قرار میگیرند که بین قطعات مختلف ارتباط داخلی برقرار میکنند. روش برقراری ارتباط در این تجهیزات به دو صورت بی سیم و با سیم صورت میگیرد.
مودم و تاچ پنل نمونهای بارز از این دسته تجهیزات هوشمند سازی میباشد.
سومین دسته تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بر اساس کارکرد از راه دور با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. و به صورت دورکاری قطعات مختلف را کنترل و مدیریت میکنند. برای مثال این دسته میتوان به مسیرهای برقراری ارتباط اینترنتی اشاره کرد.
دسته بندی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بر اساس نحوه برقراری ارتباط
همان گونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، یکی دیگر از معیارهای دسته بندی انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان نحوه برقراری ارتباط میان قطعات و قسمتهای مختلف دستگاهها میباشد.
بر اساس این معیار تجهیزات هوشمند سازی ساختمان به دو دسته تقسیم بندی میشوند:
۱: تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بی سیم
۲: تجهیزات هوشمند سازی ساختمان سیمی
هر یک از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بی سیم یا سیمی به طور اختصاصی وظیفه خاص را برعهده دارد. و در کنار سایر تجهیزات و قطعات مورد استفاده قرار میگیرد.
تجهیزات هوشمند سازی ساختمان سیمی
تجهیزات هوشمند سازی ساختمان سیمی به تجهیزاتی گفته میشود که از طریق سیم کشی با دستگاه مرکزی ارتباط برقرار میکنند. Mod BUS و KNX از مثالهای تجهیزات هوشمند سازی ساختمان سیمی میباشند.
تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بی سیم
تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بی سیم برقراری ارتباط را نه از طریق سیم کشی، بلکه از طریق اینترنت فراهم کرده است. به همین دلیل است که فرد میتواند حتی بدون برقراری ارتباط مستقیم با تجهیزات و از طریق یک تلفن همراه یا ریموت از راه دور بر این دسته تجهیزات مدیریت داشته باشد.
معروفترین و پرکاربردترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
حال که با انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان و نحوه دسته بندی آنها آشنا شدید، خوب است تا نیم نگاهی نیز به معروفترین و پرکاربردترین این تجهیزات داشته باشید.
قفلهای هوشمند
استفاده از قفلهای هوشمند مختص آن دسته از افرادی است که دائما نگران این هستند که آیا درب منزل خود را قفل کردهاند یا نه؟
این افراد با به کارگیری این قفلها میتوانند علاوه بر افزایش امنیت، موجب آرامش خاطر خود نیز شوند.
قفلهای هوشمند جز تجهیزات هوشمند سازی ساختمان بی سیم میباشند. بنابراین شما حتی از راه دور نیز میتوانید به وسیله تلفن همراه خود از قفل بودن درب منزل اطمینان حاصل کنید. و مانع از ورود افراد غریبه به منزل شوید.
سیستم اعلام حریق
سیستم اعلام حریق یکی از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان است که میتواند از آتش سوزی و ضررهای جانی و اقتصادی ناشی از گازگرفتگی و آتش سوزی جلوگیری کند.
نحوه عملکرد این دستگاه به این صورت است که وجود دود و حرارت بالا را در محیط تشخیص داده و با اعلانهای مخصوص به خود ساکنان را از وقوع واقعه آگاه میکنند.
دوربین مداربسته
دوربین مداربسته را میتوان به عنوان یکی از پرکاربردترین و معروفترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان معرفی کرد. این دوربینها به دلیل تاثیر بسیار زیادی که در افزایش امنیت منازل، شرکتها و دیگر مراکز تجاری و مسکونی دارند، مورد استقبال قرار گرفتهاند.
سیستمهای تهویه هوا
سیستمهای تهویه هوا که وظیفه سرمایش و گرمایش محیط را برعهده دارند از دیگر تجهیزات هوشمند سازی پرکاربرد میباشد. این تجهیزات به کمک انسان آمدهاند تا تجربه زندگی راحتتر و بهتر را برای وی آسان کنند.
به طور خلاصه میتوان گفت تجهیزات هوشمند سازی ساختمان که برای ایجاد رفاه بیشتر در زندگی مورد استفاده قرار میگیرند، حاصل تلاشهای شبانه روزی متخصصان و مهندسانی هستند که در جهت ارتقا کیفیت زندگی انسان قدم برمیدارند.
ممکن است پس از مطالعه این مقاله استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان به یکی از اهداف کوتاه مدت شما تبدیل شده باشد. پی اس لایف به عنوان یکی از بهترین ارائه دهندگان تجهیزات هوشمند سازی ساختمان آماده خدمت رسانی به شما علاقه مندان است.
بنابراین اگر قصد استفاده از این تجهیزات را دارید، میتوانید در ابتدا از مشاوره رایگان متخصصان ما استفاده کنید. و سپس بهترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان را برای خود خریداری کنید.